Inschrijving opent in mei 2024

header-datum

Bastiaan Visser, voorzitter

Bastiaan VisserSinds 2000 woonachtig in het mooie Bergen. In het dagelijks leven run ik mijn eigen bedrijf op het gebied van bedrijfsovernames. Ruim 4 jaar geleden ben ik gevraagd om de rol van voorzitter op me te nemen. Dit wordt alweer mijn 5de Rondje in de organisatie. Door het jaar heen komt het bestuur regelmatig bij elkaar om de voorbereidingen te treffen voor het evenement dat traditiegetrouw op de eerste zondag in oktober gehouden wordt.

Hoewel Rondje Bergen een kleinschalig en vooral gezellig evenement is, zijn er toch enorm veel zaken die geregeld moeten worden. Dat wordt mogelijk gemaakt door enthousiaste onbezoldigde bestuurders en vele trouwe vrijwilligers. De organisatie en het contact met de mensen die het Rondje mogelijk maken, geven mij enorm veel energie. Die energie zie ik ook elk jaar terug bij de deelnemers.

Hardlopen heeft zo’n 10 jaar geleden ook mijn hart gestolen door mij aan te sluiten bij de Bergense loopgroep Jan Bak, eveneens bestuurslid. Inmiddels heb ik talloze wedstrijden gelopen en zelfs 4 maal een marathon. Ik hoop dat het Rondje nog vele jaren georganiseerd mag worden en dat eenieder, jong of oud, die zich (eenmalig of continu) in wil zetten voor het behoud van dit unieke evenement zich opgeeft voor de organisatie. Er is genoeg te doen.

 


Colette van der Ree, secretaris

Colette van der ReeWerkzaam bij Hogeschool Inholland als docent Technische Bedrijfskunde. In het weekend ben ik lopend of op de mountainbike in het bos, de duinen of op het strand te vinden. Na een aantal jaren zelf als vrijwilliger op diezelfde mountainbike meegefietst te zijn met de lopers van Rondje Bergen, houd ik me sinds dit jaar in het bestuur bezig met de coördinatie van de vrijwilligers.

Het is ieder jaar weer een puzzel om zo'n 80 vrijwilligers op de juiste plekken in te delen. Veel mensen realiseren zich niet hoeveel handen we nodig hebben die eerste, zondag van oktober! Ik vindt het geweldig dat er ieder jaar weer zoveel enthousiaste loopliefhebbers klaar staan om van een gewone hardloopwedstrijd ons eigen gezellige Rondje Bergen te maken. Dit jaar voor de 40e keer.

 


Petra Smoes, penningmeester

..

 


Jan Bak, wedstrijdleider

Jan BakBen vanaf de jaren 90 verbonden aan Rondje Bergen dat toen nog de Halve van Bergen heette. In die periode was onze loop nog in de zomermaanden maar inmiddels claimen we alweer jaren de eerste zondag van oktober. Mijn taak is o.a. het contact leggen en onderhouden met de wedstrijdlopers en wedstrijdjury. Verder denken we in het bestuur allemaal mee over het grotere geheel, zodat we ieder jaar weer de organisatie kunnen optimaliseren.

Zelf ben ik al jaren actief hardloper, speel in een band en ik heb ook al heel lang een loopgroep met mensen die ik elk op hun eigen niveau probeer te stimuleren en een stapje verder te brengen. Dit jaar is het de 40e editie van het Rondje en ik heb er weer veel zin in.

 


Gea Riemersma-Kaldenbach, facilitaire zaken

Gea Riemersma KaldenbachIn het dagelijks leven werkzaam als sociotherapeut bij Triversum, centrum voor Kinder- en Jeugd Psychiatrie. Was al eerder als vrijwilliger actief en nauw betrokken doordat mijn, inmiddels overleden man Jan Kaldenbach voorzitter was. Toen ik werd gevraagd om een rol te spelen in dit enthousiaste bevlogen bestuur hoefde ik niet lang na te denken.

Als bestuurslid facilitaire zaken ben ik als een spin in het web om de randvoorwaarden te organiseren. Het bestellen van kraampjes voor het start/finish gebied. Regelen van kleedruimte en de sanitaire voorzieningen. Eten en drinken voor de vrijwilligers en nog veel meer. Heb affiniteit met hardlopen als enthousiast supporter van mijn kinderen en loop ook recreatief hard. Met altijd de quote in mijn achterhoofd: ren niet te snel door het leven, sta stil en geniet van bijzondere momenten. Alles kan zo veranderen.

We staan nu aan de vooravond van de 40e editie van Rondje Bergen, waarvan de voorbereidingen al in volle gang zijn. Ik verheug me er op om met samen weer een evenement neer te zetten waar we zo'n 1.800 lopers van groot tot klein mogen verwelkomen.

 


Robert ten Have, buitenparcours

Robert ten HaveIn het bestuur van Rondje Bergen ben ik verantwoordelijk voor het gehele buitenparcours d.w.z. het bos- en duingebied. Tot de dag voor het evenement fietsen we het parcours na om te zien of er geen zaken zijn die de loop belemmeren. Grote afgebroken takken door de wind of modder door de regen. Die modder kan er soms toe leiden dat er op het laatste moment nog aanpassingen gedaan moeten worden.Daarnaast zorg ik voor de aansturing van de verkeersregelaars. Het is in het belang van de veiligheid dat er genoeg mensen staan op de cruciale punten waar lopers en verkeer samenkomen.

In het dagelijks leven werk ik als technisch medewerker bij van Haneghem Tuin en Landschap. Ik zit in het bestuur omdat ik het leuk vind en graag iets wil bijdragen aan dit mooie sportevenement. Inmiddels heb ik dit enthousiasme ook overgedragen op mijn vrouw Jaquelien die de foto's in het buitengebied maakt voor onze website en Facebookpagina en mijn kinderen die elk jaar een post bemannen en de hardlopers aanmoedigen. Want weer of geen weer, het is elk jaar een feestje. Ook dit 40e jaar.

 


Nanneke Doeven, organisatie jeugdloop

Nannke DoevenEen aantal jaren geleden heb ik me aangesloten bij het bestuur van Rondje Bergen. Ik woonde toen nog niet zo lang in Bergen en het leek me een leuke manier, omdat ik zelf een groot hardloop liefhebster ben, te kunnen integreren in het dorp. Het is belangrijk dat de jeugd gestimuleerd wordt om te sporten. Een evenement als Rondje Bergen draagt daar zeker aan bij.

Ik zit dus nog niet zo lang bij de organisatie en heb bewondering voor de voorgaande en de langer zittende bestuursleden, hoe ze van het Rondje Bergen een mooi en goed georganiseerd evenement gemaakt hebben, de afgelopen 39 jaren. De jubileumeditie zal vast ook weer geslaagd worden!

 


Maaike Tuynman, binnenparcours

foto_Maaike.jpgIn 2015 ben ik begonnen als vrijwilliger bij Rondje Bergen. Verkeer regelen, marktkramen opbouwen, flesjes water klaarzetten, bananen van de trossen halen, sinds toen heb ik overal geholpen om er elk jaar weer wat prachtigs van te maken! Vanaf dit jaar ben ik onderdeel van het bestuur en heb ik er onwijs veel zin in om mijn bijdrage te leveren. Ik kan mij niet anders herinneren dan dat ik als kind langs de kant heb gestaan om mijn vader, ooms, tantes, neven, nichten, vrienden en familie aan te moedigen. 
In het dagelijks leven werk ik als pedagogisch medewerkster bij KOV Alles Kits in Bergen. Ook hier vind ik het heerlijk om met de kinderen de natuur in te trekken, het bos in of naar de duinen. 
Aangezien ik mij pas recent bij het bestuur heb mogen aansluiten zal ik nog veel moeten leren maar ik voel me super gemotiveerd om mijn taken uit te voeren en te helpen alles in goede banen te leiden!

Hoofdsponsors

rondjebergen-2019-10km-1.jpg

Nieuwsbrieven

Volg ons op facebook of instagramhttps://www.facebook.com/RondjeBergen https://www.instagram.com/rondjebergen/ https://www.linkedin.com/company/rondje-bergen/